Stranka DeSUS podprla Borisa Popoviča za župana Mestne občine Koper

 

Včeraj je na srečanju koprskih članov stranke DeSUS, Izvršni odbor organizacije Mestne organizacije DeSUS in Volilni štab Mestne organizacije DeSUS podprla županskega kandidata Borisa Popoviča na prihajajočih volitvah. Dogodka je je udeležila tudi Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec.

V pismu podpore so zapisali, da sta zgoraj navedena organa temeljito pregledala in preučila prejeti program županskega kandidata Borisa Popoviča ter soglasno sprejela odločitev, da se mu poda podporo, saj se oboji strinjajo, da se le z javno začrtano vizijo, smelimi odločitvami in odločnimi koraki, dosegajo zastavljeni cilji, kar je aktualni župan dokazal že v štirih prejšnjih mandatih.

Tako stranki, kot županskemu kandidatu je prioriteta, da Mestna občina Koper postane trajnostno naravnana in energetsko učinkovita, ki stremi v vzdržnemu, zelenemu, ekonomsko-socialnemu in gospodarskemu napredku.

Prav tako imata oba volilna programa številne stične točke in sicer na področju izgradnje infrastrukture v mestu in podeželju, razvoju krajevnih skupnosti, na področju družbenih, odpiranju novih delovnih mest, reševanju stanovanjske problematike, sodelovanja z Luko Koper ter sprejema OPN.

Na podlagi zgoraj zapisanega, se DeSUS zavezuje, da bodo tudi aktivno sodelovali pri uresničevanju programov, ki bodo podpirali razvoj občine in bili usmerjeni v blaginjo ter dvig življenjskega standarda vseh občank in občanov.